Thema’s

’t Wordt tied dat Bartje weer bidden giet

“Ik bid niet veur brune bonen.”, zei Bartje en schoof zijn bord aan de kant. Hoe kon onze lieve Heer op het idee komen om zoiets vies te maken als brune bonen? Dat prakkie koolraap van gisteren was veel lekkerder. En: moe had het hem beloofd.

We krijgen allemaal wel eens brune bonen voor de kiezen, dingen die we niet zo leuk vinden. Mensen die lelijk tegen ons doen, problemen op het werk of op school. Problemen met de gezondheid, noem maar op.

Veel mensen besluiten op zo’n moment om niet te bidden. “Het helpt tocht niet!” “Ik heb God niet nodig!” “Ik doe het wel op mijn eigen manier!”

Dat is erg jammer, want door niet te bidden, missen we de kans om zegen van God en een oplossing te ontvangen in situaties waar dat menselijkerwijs onmogelijk is.

Bidden moet je leren 

Echt bidden is nog een hele kunst. Dat is niet zomaar wat woorden herhalen die je ooit geleerd hebt. Om God te leren kennen, moet je Hem zoeken met je hele hart. Een gebed dat daarbij kan helpen is het zondaarsgebed:  “Here Jezus, wees mij zondaar genadig. Ik geloof dat u ook voor mij aan het kruis bent gestorven. Vergeef mij, reinig mij van al mijn zonden, en kom in mijn hart. Ik geef mijzelf aan U over.”

Ik geloof dat een herstelde relatie met God de sleutel is om ook op andere gebieden herstel te zien. Op het gebied van relaties, van werk en ook van gezondheid.

Als u hier meer over wilt weten, kom dan eens langs op één van onze diensten.